La investigació al Lleida arrenca per la denúncia de falsificació de firmes de futbolistes

Sis exjugadors van presentar una demanda perquè creien que el club havia signat documents al seu nom per renunciar a un deute

06 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 10:37h
Albert Esteve, propietari del club
Albert Esteve, propietari del club | Lleida Esportiu
La investigació que està duent a terme Inspecció de Treball al Lleida Esportiu per presumpte frau a la Seguretat Social arrenca d’unes denúncies que el passat mes de juny van fer sis exjugadors del club en relació a falsificació de signatures, tal com va explicar aquest diari.

Els futbolistes van presentar la demanda després de saber que l'entitat lleidatana havia presentat documents a l'Associació de Futbolistes Espanyola (AFE) en els quals s'hi indicava el tancament de les reclamacions del deute que tenien contret amb l’entitat dels Esteve quan ells no havien signat cap document en aquest sentit. Els futbolistes mantenen que els germans Esteve van falsificar els documents per liquidar la qüestió dels pagaments pendents. 

En aquells documents, el Lleida Esportiu considerava que el deute amb els futbolistes ja no existia, un extrem que va ser desmentit pels propis futbolistes, que asseguraven que el club encara tenia pendent els pagaments d'algunes mensualitats i que no havien arribat a cap acord per liquidar-los.

Ara, els investigadors de Treball busquen proves per acreditar la sospita d’aquestes irregularitats denunciades. L'entrada al club d’aquest dimarts l'ha ordenat la titular del jutjat d'instrucció 1 de Lleida que investiga el cas, batejat amb el nom d”Strike 11” i no es descarta que Inspecció de Treball trobi altres possibles infraccions que acabin arribant també al jutjat. 

Aquesta investigació no té vincle amb una altra que segueix oberta sobre un presumpte delicte fiscal per part del mateix club relacionat amb suposats impagaments de quotes a la seguretat social.