Seguretat vial

Denunciat un jove per conduir begut un patinet i saltar-se semàfors en vermell

La Guàrdia Urbana ha posat 409 denúncies de gener a setembre a conductors de Vehicles de Mobilitat Personal

per Redacció, Lleida | 6 d'octubre de 2021 a les 08:55 |
La Guàrdia Urbana de Lleida ha denunciat aquesta nit un jove de 20 anys que conduïa un patinet elèctric sota els efectes de l'alcohol. Així mateix, també ha estat denunciat per saltar-se el llum vermell de diversos semàfors del carrer Pius XII, posant en risc vianants i altres vehicles que circulaven per la zona.

El noi va donar positiu a la prova d'alcoholèmia ja que va donar 0,68 mg/l en aire expirat en la primera prova que se li va fer, i 0,75 mg/l en la segona. Els agents el van denunciar segons l'article 8.14.1C de les Ordenances Municipals i van retirar el vehicle al dipòsit municipal. La Guàrdia Urbana de Lleida ha posat 409 denúncies de gener a setembre a conductors de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP). 


La majoria de denúncies, 214, van ser per anar sense el casc obligatori i 91 van ser per circular en llocs prohibits com ara voreres o zones per als vianants. 12 denúncies es van posar per circular menors de 16 anys sense supervisió d'un adult. En aquests primers mesos de l'any, la Guàrdia Urbana de Lleida també ha detectat 14 alcoholèmies administratives a conductors de VMP.

La Urbana disposa d'una unitat dedicada exclusivament a l'educació viària d'infants, on durant tot l'any es posa èmfasi en les normes i precaucions que cal tenir amb l'ús de qualsevol tipus de vehicles, inclosos els vehicles de mobilitat personal.

 

Participació