Demanen una multa de 900 euros per ocupar una antiga oficina de La Caixa a Lleida

Els Mossos van desallotjar el local al juliol, després de 4 mesos de funcionament, i van identificar 7 menors i 2 joves

Redacció
05 d'octubre del 2021
Imatge de la mobilització a Lleida
Imatge de la mobilització a Lleida | ACN
La Fiscalia demana una multa de 900 per a cadascun dels dos joves acusats d'ocupar una antiga oficina de “La Caixa” al número 39 de la Rambla Ferran de Lleida per ubicar-hi el Casal Popular de Joves, batejat amb el nom de Maria Mercè Marçal.

Els Mossos el van desallotjar el 6 de juliol, després de quatre mesos ocupat, i van identificar nou joves. Set d'ells eren menors i el jutjat va tancar el cas en un acte de mediació. Als altres dos, majors d'edat, la Fiscalia els acusa ara d'usurpació i han estat jutjats aquest dimarts al jutjat d'Instrucció 3. Al judici no s'ha presentat finalment l'acusació particular i la defensa en demana l'absolució. A les portes dels jutjats del Canyeret s'hi ha concentrat una vintena de persones per donar-los suport

Tot i que al local hi havia hagut una entitat bancària, en el moment de l'ocupació era propietat d'un particular i el desallotjament es va fer per ordre judicial. L'acció d'ocupació es va emmarcar en la campanya “Exigim espais” amb l'objectiu de reclamar un espai de trobada juvenil a l'Ajuntament de Lleida. 

Quan els Mossos van entrar per desallotjar el local, ja no hi havia ningú però els encausats van ser identificats dies abans.