Sospiten d’una caixa B i pagaments en negre al Lleida Esportiu

La Guàrdia Civil pregunta als futbolistes sobre els seus contractes i creu que els propietaris del club fan anar sobres amb diners per completar els honoraris dels jugadors

05 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 15:28h
Els agents, al Camp d’Esports
Els agents, al Camp d’Esports | CatiLleida
El Lleida Esportiu torna a estar sota el focus policial per presumptes irregularitats en pagaments i tràmits amb la Seguretat Social. Una desena d’agents de la Guàrdia Urbana i representants d’Inspecció de Treball han escorcollat aquest dimarts les oficines del Camp d’Esports per trobar documents que acreditin unes sospites de pagaments en negre als jugadors i l’existència d’una caixa B al club.

La investigació ha arrencat després de les denúncies d’antics jugadors i treballadors del club. En aquest sentit, s’apunta una presumpta falsedat contractual i blanqueig de capitals després de comprovar la manca de cotització de les quantitats pagades als futbolistes. Els agents han demanat contractes i documentació laboral en el marc de l’operació “Strike 11”, que així ha estat batejada.

Els agents creuen que els propietaris del club, Albert i Jordi Esteve, utilitzen diners no declarats per pagar els futbolistes, que presumptament cobrarien en sobres una part dels honoraris. En aquest sentit, es creu que el club usa diners que no passen per la caixa i que arribarien, entre altres vies, dels cobraments dels abonaments de socis, que des del club s’exigeix que es facin sempre en metàl·lic.

Durant l’escorcoll, els agents han parlat amb diversos jugadors i empleats en relació als contractes laborals i també amb el president, Jordi Esteve. El cas es troba sota secret de sumari.

L’afició, contra els Esteve
La irrupció dels agents a l’estadi arriba en un context complicat pel club, que ha arrencat la temporada de manera desastrosa sumant tres punts de 15 possibles i amb l’afició mostrant públicament el rebuig cap als propietaris. D’altra banda, l’equip juga aquest dimecres el primer partit de la segona eliminatòria de la Copa RFEF.