Investigació al Lleida Esportiu per presumpte frau a la Seguretat Social i blanqueig de capitals

Els agents han entrat a les oficines del Camp d’Esports per inspeccionar també una possible falsedat en contractes, el pagament de part de les nòmines en diner negre i l’existència d’una caixa B

Jordi Esteve, president del Lleida
Jordi Esteve, president del Lleida | Lleida Esportiu
Redacció
05 d'octubre del 2021
Actualitzat el 06 d'octubre a les 9:05h
Inspecció de Treball ha obert una investigació aquest dimarts al Lleida Esportiu per presumpte frau a la Seguretat Social, blanqueig de capitals i falsedat en contractes.

Diversos agents de la Guàrdia Civil i representants d’Inspecció de Treball han entrat a les oficines del Camp d’Esports aquest matí per procedir a un escorcoll amb la intenció de trobar documentació en relació a les sospites d’irregularitats que s’han detectat al club de la capital de Ponent, propietat dels germans Albert i Jordi Esteve. Els agents han demanat contractes i documentació laboral. ​La investigació ha arrencat després de les denúncies d’antics jugadors, que acusen el club d’haver falsificat les seves identitats per renunciar a un deute que l’entitat tenia amb ells.

Els investigadors sospiten que les nòmines als jugadors es paguen parcialment en diners en negre i que l’entitat disposa d’una caixa B per fer efectiu part d’aquests pagaments, que presumptament es fan amb sobres. Durant l’entrada, els agents han parlat amb diversos jugadors i empleats en relació als contractes laborals i també amb el president, Jordi Esteve. S’apunta una presumpta falsedat contractual i blanqueig de capitals després de comprovar la manca de cotització de les quantitats pagades als futbolistes.

Els investigadors han marxat de les instal·lacions poc abans de les tres de la tarda i el cas, que ha estat batejat amb el nom d’”Strike11” es troba sota secret de sumari. Des del club s’ha informat que no hi ha hagut cap escorcoll sinó una reclamació d’informació que s’ha de presentar en els propers 15 dies.

L’afició, contra els Esteve
La irrupció dels agents a l’estadi arriba en un context complicat pel club, que ha arrencat la temporada de manera desastrosa sumant tres punts de 15 possibles i amb l’afició mostrant públicament el rebuig cap als propietaris. D’altra banda, l’equip juga aquest dimecres el primer partit de la segona eliminatòria de la Copa RFEF. La roda de premsa que havia de fer l’entrenador, Gabri Garcia, s’ha cancel·lat arran de la investigació dels agents.