Seguretat

Pueyo destaca la «sensibilitat ciutadana» de la Urbana en el 175è aniversari del cos

La de Lleida és la segona institució policial més antiga de Catalunya

per Redacció, Lleida | 5 d'octubre de 2021 a les 11:03 |
Pueyo, descobrint una placa commemorativa | Paeria Lleida
La Guàrdia Urbana de Lleida celebra enguany el 175è aniversari del cos, creat el 20 de març del 1846. L'alcalde Miquel Pueyo i l'intendent Josep Ramon Ibarz han presidit l'acte per celebrar aquesta efemèride, on s'ha passat revista a la formació de la Guàrdia Urbana i s'ha descobert una placa commemorativa en record d'aquest aniversari.

Pueyo ha destacat la "proximitat i sensibilitat cap a la ciutadania" i la "professionalitat" de la Urbana, així com la seva "voluntat de cooperació" amb la resta de cossos i forces de seguretat i serveis d'emergències. El de Lleida és el segon cos de Guàrdia Urbana més antic de tot Catalunya, després del de Barcelona, i el quart de tot l'Estat després dels de Madrid (1839), Barcelona (1843) i Bilbao (1845). 


Pueyo ha posat de relleu que "la cortesia, la prudència i el caràcter és el pilar fonamental de tots i cadascun dels agents d'aquest cos policial". L'alcalde ha remarcat també "el salt qualitatiu que ha fet la Guàrdia Urbana de Lleida en els últims anys" i ha assenyalat la feminització del cos policial com un dels reptes pendents els pròxims anys.

Miquel Pueyo ha indicat que amb l'acte d'aquest dilluns es reconeix "la història de la Guàrdia Urbana de Lleida, els seus valors, el seu treball per fer una Lleida més justa, amable i segura i el seu inestimable servei als lleidatans les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any". Es tracta d'"un cos policial de referència no només a Lleida, sinó també arreu del territori", ha conclòs el paer en cap.

 

Participació