1 de 10
Sanitat

S’atenen a Lleida les primeres consultes a la sanitat pública per avortar

La prestació es fa des de dilluns a una clínica privada a partir d'un conveni amb Salut per solucionar aquesta mancança

Façana de la clínica | Mi Nova Aliança
per Redacció, Lleida | 5 d'octubre de 2021 a les 09:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les primeres consultes per interrompre l'embaràs de forma voluntària fins a la setmana 14 a la capital de Ponent es van començar a atendre aquest dilluns, tal com ja havia anunciat la setmana passada el Departament de Salut.

Les dones interessades ho poden fer a través de la clínica privada MiNovAliança, que forma part del Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública de Catalunya (SISCAT) i que fa mesos va acordar amb Salut la prestació d'aquest servei al qual fins ara no es podia accedir al conjunt de la Demarcació de Lleida, a causa de l'objecció de consciència dels professionals públics. El servei també s'ofereix a les dones de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran que ho sol·licitin. 


La prestació de la interrupció voluntària de l'embaràs (IVE) a Lleida és fruit del treball integrat entre equips de llevadores d'Atenció Primària de Lleida i Alt Pirineu, professionals de l'Arnau de Vilanova i la clínica MiNovAliança. Es tracta del mateix tipus de prestació que actualment ofereix el sistema de salut públic a altres centres del SISCAT, com ara el Consorci Sanitari de l'Anoia, el Consorci Sanitari de Terrassa o el Consorci Hospitalari de Vic.

Amb la posada en marxa d'aquesta prestació se soluciona una qüestió d'accessibilitat i equitat territorial, que afectava les dones de les comarques de Lleida a l'hora d'aturar voluntàriament la seva gestació. A més, aquest model pretén informar exhaustivament la dona de tot el procediment des del punt de vista clínic garantint una informació individualitzada.

 

Participació