Dos geriàtrics de Lleida, amb casos actius de Covid-19

La majoria dels residents infectats a Catalunya són asimptomàtics

Una sanitària amb una àvia
Una sanitària amb una àvia | ND
Redacció
05 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 8:39h
Un total de 31 centres residencials de serveis socials tenen algun cas actiu de Covid-19 entre les persones residents, dos dels quals a la demarcació de Lleida. 

En concret, hi ha 22 centres de gent gran, dos per a persones amb discapacitat, dos de salut mental i cinc centres d’altres tipus de recursos residencials, com centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió i d’altres.

Hi ha 104 persones residents que són casos confirmats (un 0,2% del total). La gran majoria són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de coronavirus. Al llarg de la darrera setmana, del 12 al 18 de setembre, hi ha hagut 15 defuncions de residents per covid-19, mentre que hi ha hagut 38 persones residents ingressades a l’hospital de mitjana cada dia.

Pel que fa als professionals, 79 han donat positiu (0,2% del total) els últims 14 dies, però no n’hi ha cap d’hospitalitzat.

Residències de gent gran: verdes, taronges i vermelles
A data de 22 de setembre, del total de 1.022 residències de gent gran de Catalunya, hi ha 15 centres (1,47%) que estan en color vermell, o sigui amb casos actius de Covid-19, aparició de nous casos i brot en investigació. Cinc de les residències afectades són a la regió metropolitana sud, quatre a la nord, dues a Barcelona, dues a Lleida, una Tarragona i una a la Catalunya Central.