​El Govern aprova la subvenció de 4 milions d'euros pel nou alberg de Lleida

L'equipament també servirà per atendre qualsevol urgència social de la ciutat que provoqui el desallotjament de llars

Imatge del solar on anirà l'alberg
Imatge del solar on anirà l'alberg | ACN
Redacció
28 de setembre del 2021
Actualitzat a la 13:24h
El Govern ha aprovat aquest dimarts atorgar una subvenció de 4 milions d'euros a la Paeria per a la construcció i posada en funcionament d'un alberg per a temporers i persones sense sostre en un solar situat al carrer Josep Pallach número 2 del barri de Pardinyes de la ciutat. L'equipament atendrà necessitats d'allotjament temporal, ja siguin derivades de la Covid-19 o altres urgències socials de la ciutat que provoquin el desallotjament de llars i requereixi un recurs habitacional. Es tracta d'una infraestructura llargament reivindicada, sobretot després de l'arribada massiva de persones que volen treballar a la campanya de la fruita sense contracte ni recursos, com va passar l'estiu passat.

L'edifici tindrà capacitat per acollir 120 persones i atendrà les necessitats d'allotjament temporal, en especial temporers durant la campanya agrària i persones sense sostre durant l'hivern, així com qualsevol emergència de la ciutat que requereixi un recurs habitacional. Fins ara, la Paeria havia habilitat durant l'estiu i també en períodes determinats a l'hivern, els pavellons de Fira de Lleida per poder donar sortida a aquest servei.

Quan la Paeria va anunciar que volia construir l'alberg en aquesta ubicació es va constituir una plataforma de veïns de Pardinyes en contra de l'equipament i reclamant la construcció d'una residència per a la tercera edat que anteriors mandats de l'Ajuntament havien promès.

El nou centre per a urgències socials prestarà servei residencial temporal i una atenció integral que garanteixi la cobertura de les necessitats bàsiques i la inclusió social de les persones que s'hi atenguin.

Atès que les necessitats d'allotjament temporal a la ciutat tenen un caràcter estacional i una duració limitada, l'equipament també es podrà destinar a altres col·lectius perquè en puguin fer ús, sempre que l'atenció d'emergència social estigui coberta.

El Departament de Drets Social vehicularà aquesta subvenció amb fons propis (1.150.000 euros) i crèdit transferit a Empresa i Treball (950.000 euros), Salut (950.00 euros) i Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (950.000 euros).