La carretera de Sant Llorenç quedarà neta de roques en les properes hores

La via es podrà reobrir parcialment el proper dilluns, segons les previsions dels tècnics de la Diputació

Els treballs de retirada de roques
Els treballs de retirada de roques | Diputació Lleida
Redacció
23 de setembre del 2021
Actualitzat a les 10:03h
La calçada de la carretera de Sant Llorenç de Montgai, a la comarca de la Noguera, quedarà neta de pedres aquest dijous al migdia si evolucionen positivament els treballs que s’han iniciat aquest dimecres. Les tasques a la LV-9047 es fan mb dues màquines retroexcavadores i diferents camions que estan actuant des dels dos cantons de la carretera.

La zona afectada de la carretera és d’uns 300 metres i la previsió actual dels tècnics és que un 33% d’aquest tram no hagi quedat malmès, que un altre 33% es pugui obrir només amb un carril amb pas alternatiu i que l’altre 33% requereixi d’un aixecament parcial de l’asfalt i el seu condicionament provisional amb materials tous i reg asfàltic.

De confirmar-se aquestes previsions, dilluns vinent la carretera es podrà obrir al trànsit amb seguretat per als usuaris i a l’espera de decidir quina és l’actuació de futur sobre la via. 

La caiguda d’una roca, un gran imprevist
D’altra banda, la Diputació recorda que el retard en l’obertura de la carretera és degut a la caiguda incontrolada d’una pedra el divendres 10 de setembre mentre els operaris ja procedien a la neteja de la via. Aquest fet va recomanar aturar, per seguretat dels treballadors, aquella actuació i fer una segona “pentinada” del talús per garantir la seguretat futura dels usuaris de la via una vegada es pugui reobrir al trànsit.

En cap cas, s’apunta des de l’organisme provincial, aquests treballs no han suposat ni unes accions diferents a les autoritzades per la Generalitat dins dels treballs preventius de neteja dels talussos ni l’ampliació de l’àmbit d’actuació inicialment previst, només l’ampliació del temps dels treballs per tal de garantir la seguretat dels treballadors i els usuaris de la carretera.