Seguretat

Els treballs de retirada de roques a Sant Llorenç duraran dos dies

Es crearà un vial alternatiu de 60 metres

per Àlvar Llobet, Balaguer | 22 de setembre de 2021 a les 14:16 |
Treballs de retirada de roques | Diputació Lleida
Les roques que han caigut a la carretera LV-9047 entre Camarasa i Sant Llorenç de Montgai, a la Noguera, ja s’han començat a retirar aquest dimecres.

La Diputació de Lleida preveu que aquestes tasques durin fins divendres i que, a partir d’aquest dia, es faci un vial alternatiu d’uns 60 metres que permeti el pas de vehicles. D’aquesta manera s’acabarà amb el tall complet, que fa dues setmanes que dura. 


La via es manté tallada encara tot i la previsió d’un tall que només havia de durar un cap de setmana. Estava previst que les obres finalitzessin l’11 de setembre, però la caiguda d’una gran roca va obligar a aturar els treballs i mantenir-la tallada.

Denúncia dels ecologistes


Les entitats ecologistes Ipcena – EdC, Trenca i el Centre excursionista de Lleida han presentat una denuncia al Departament d'Acció Climàtica contra les obres.

Consideren que estan provocant un "greu impacte ambiental" en un espai natural que està considerat una reserva declarada Xarxa Natura i ZEPA. Exigeixen la paralització del projecte i també que s'obri una via d'informació amb les parts de les administracions i entitats afectades per trobar solucions. No entenen el caràcter de les obres a la Paret de l'Os, que d'entrada havien de ser menors, però han provocat ja la caiguda d'unes 400 tones de roques. 
 

Participació