Urbanisme

El Govern rebutja la revisió del pla de Torre Salses

La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat no elaborarà l'informe facultatiu sol·licitat per la Paeria

per Redacció, Lleida | 22 de setembre de 2021 a les 09:36 |
Imatge de la zona de Torre Salses | ACN
La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat no elaborarà l'informe facultatiu que va demanar l'Ajuntament de Lleida sobre Torre Salses l'agost passat. L'objectiu era valorar, amb caràcter previ a iniciar un eventual expedient de revisió d'ofici, la possible nul·litat de l'acord d'aprovació definitiva de la Modificació puntual del Pla parcial urbanístic del SUR-42-Torre Salses, promogut per Eurofund Parc Lleida, societat que promou un parc comercial i d'oci a la zona.

Amb aquesta resolució, acaba el recorregut oficial per emprendre l'expedient de revisió d'ofici, atès que tal com consta en els informes tècnics municipals elaborats des de la regidoria d'Urbanisme i secretaria general de la Paeria, no correspon incoar la revisió d'ofici. 


La subdirecció general d'Assistència Jurídica i d'Innovació a l'Administració Local ha conclòs que estima improcedent adreçar la documentació de la consulta plantejada per la Paeria a la Comissió Jurídica Assessora perquè no reuneix els requisits d’admissibilitat.

En concret, detalla que "no poden ser objecte de consulta les qüestions relatives a assumptes propis d'expedients sobre els quals correspon dictaminar a la Comissió, ja sigui de manera preceptiva o potestativa", essent, en aquest cas, preceptiva per als expedients de revisió d'ofici.


Aquest era l'últim pas emprès per l'Ajuntament de Lleida arran de l'informe jurídic presentat al juny per part del grup municipal del Comú de Lleida que demanava la revisió d'ofici d'aquest expedient i, després, d'un recurs de reposició contra els acords de la Junta de govern local del 14 de juliol relatius a aquest tràmit urbanístic.

 

Participació