Sis mesos de presó per al propietari d’un club cannàbic acusat de tràfic

Les parts han acceptat rebaixar la pena a l'home, de 49 anys, i absoldre l'altra acusada, una dona de 45 anys

Imatge de l’operatiu policial a Alcarràs
Imatge de l’operatiu policial a Alcarràs | ACN
Redacció
21 de setembre del 2021
El responsable d'un club cannàbic de Lleida ha acceptat sis mesos de presó i una multa de 25.000 euros per un delicte de cultiu i tràfic de dogues. Les parts han acceptat rebaixar la pena a l'home, de 49 anys i nacionalitat espanyola, en un judici de conformitat celebrat aquest dimarts al penal 1 de Lleida.

En la vista també s'ha acordat absoldre l'altra acusada, també espanyola, de 45 anys, en entendre que no estava relacionada amb els fets. Els Mossos van detenir els dos acusats el 21 de març de 2019 a casa seva, a Alcarràs (Segrià), on van trobar material relacionat amb el cultiu de marihuana i droga preparada per al consum. També van localitzar una plantació de marihuana en un magatzem de la seva propietat a la mateixa localitat. 

La Fiscalia ha acceptar rebaixar la pena per a l'home ja que tot i que inicialment es calculava que la droga intervinguda superava els 10 quilos, un cop netejada i comptabilitzava no arribava als 8 quilos. A més, ha aplicat l'atenuant d'error de prohibició, és a dir, que els acusats desconeixien que el que estaven fent era delicte.