Trànsit

La Guàrdia Urbana de Lleida enxampa 805 cotxes mal aparcats en tres mesos

El cos policial assegura que el civisme “ha anat millorant”

per Redacció, Lleida | 20 de setembre de 2021 a les 11:47 |
El Civicar | Paeria Lleida
El Civicar ha enxampat 805 cotxes mal estacionats en els seus primers tres mesos de funcionament (juny, juliol i agost), la majoria, un 40% (322), estaven aparcats en doble fila.

Amb aquest nou vehicle, un agent condueix mentre un altre capta i registra imatges de conductes incíviques en directe, mentre el vehicle està circulant, gràcies a unes càmeres instal·lades al sostre del vehicle. Pel que fa a les denúncies d'alcoholèmia i drogues, l'any 2020 la Guàrdia Urbana va tramitar-ne més que el 2019, tot i els mesos de confinament. També van augmentar les denúncies per conduir sense permís i per conducció temerària. Pel que fa al 2021 i amb dades del gener al juny sembla que la tendència segueix a l'alça pel que fa als delictes de trànsit. 


El CiviCar va entrar en funcionament a començaments de juny, després d'unes setmanes de campanya informativa a través de les xarxes socials. El mes de juny, el nou vehicle policial va detectar i tramitar 430 denúncies per estacionaments incorrectes, mentre que al juliol en van ser 258 i a l'agost 117.

Aquesta davallada progressiva s'explica perquè durant el mes de juny el CiviCar va fer 35 sortides, mentre que al juliol en van ser 29 i a l'agost 14 però també pel fet que el civisme ha anat "millorant", assegura el sotsinspector i cap de la Divisió de Trànsit de la Guàrdia Urbana de Lleida, Antoni Salvador.


Concretament, i per mesos -juny, juliol i agost-, el CiviCar va imposar 185, 89 i 48 denúncies per estacionar en doble fila; 57, 30 i 7 per fer-ho en zones i passos de vianants; 52, 44 i 13 en zones amb senyal vertical de prohibit aparcar; 34, 33 i 7 en zones amb parada prohibida; 10, 9 i 4 per aparcar en carrils bus, taxi o bici i 92, 53 i 38 denúncies més per altres estacionaments indeguts. 

El dispositiu també és capaç de donar informació sobre l'estat d'un vehicle, com ara si ha passat la ITV o té l'assegurança en vigor, només fotografiant la matrícula.

 

Participació