Els dos morts en l’accident de l’A-22 son veïns de Lleida

L'home ha estat detingut com a presumpte autor de dos homicidis per imprudència greu, conduir sota els efectes de l'alcohol i drogues i omissió del deure de socors

El tot-terreny després de l’atropellat ens
El tot-terreny després de l’atropellat ens | CME
NacióDigital
18 de setembre del 2021
Actualitzat el 20 de setembre a les 9:11h
Tràgic accident a les terres de Lleida. Dos motoristes han mort aquesta nit de divendres després que un conductor sota les influències de drogues i alcohol els atropellés amb un tot-terreny. L'autor, a més a més, va fugir del lloc dels fets.

L'avís del sinistre es va rebre a les 23.48 h al quilòmetre 2 de l'A-22, tot i que l'accident va ser força abans. Per causes que encara s'estan investigant, el vehicle va col·lidir contra la motocicleta fent-la caure. A conseqüència de la topada, els dos ocupants de la moto, un home de 41 anys, Pepo Lladonosa, i una dona 39 anys, Maria Masip, veïns de Lleida, van morir. 

Segons han detallat els Mossos d'Esquadra, l'arrestat de 38 anys també és de Lleida. Tot va desencadenar al voltant de les 23 h quan una patrulla que es trobava a una benzinera a l'N-240 van observar un vehicle circulant per l'autovia a molt baixa velocitat i que feia un soroll compatible amb una roda punxada. Ràpidament, els agents van aturar el vehicle i van veure que el cotxe presentava un fort cop a la part davantera, li faltaven la matrícula i el para-xocs i tenia una roda punxada. 

Els Mossos van comprovar que a l'interior només hi havia el conductor i que aquest presentava símptomes evidents d'anar sota els efectes d'alguna substància. Amb el suport d'una dotació de trànsit se li va fer les corresponents proves de detecció i va donar positiu en alcoholèmia amb una taxa de 0,83 mg/l, més de tres vegades la permesa. En la prova de drogues també va donar positiu de forma indiciària, a falta de fer les anàlisis al laboratori. Mentre feien les gestions pertinents amb aquest individu, un conductor es va aturar al lloc i els va explicar que a l'autovia A-22, a prop d'allà, s'havia produït un accident.

Tot seguit diverses dotacions es van desplaçar fins al lloc del sinistre on es van trobar amb el sinistre. Allà, també van trobar la matrícula del vehicle escàpol. Segons les primeres investigacions, el conductor del vehicle hauria provocat l'accident mortal i hauria continuat la marxa durant un parell de quilòmetres fins que els Mossos el van interceptar.

L'home va acabar sent detingut com a presumpte autor de dos homicidis per imprudència greu, conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues i omissió del deure de socors. El conductor passarà durant les properes hores a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

Arran de la incidència, es van activar diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies i el servei de suport psicològic del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Amb aquestes dues noves víctimes, ja són 95 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya.