La nova estació de busos de Lleida entrarà en funcionament el 2024

Les obres començaran a principis del 2023 i tindran una durada aproximada de divuit mesos

Redacció
17 de setembre del 2021
Actualitzat a les 21:44h
Imatge del plànol de l’estació
Imatge del plànol de l’estació | Territori
La nova estació de bus de la ciutat de Lleida entrarà en funcionament a finals de 2024, segons ha anunciat el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori.

El Govern està treballant en el projecte constructiu de la nova estació, que ha de substituir l'actual del carrer Saracíbar. La futura instal·lació, en la qual la Generalitat invertirà 15 milions, es construirà a l'antiga farinera de la Meta i els Docs, una ubicació consensuada entre el Govern i la Paeria de Lleida.

Un cop finalitzada la redacció del projecte, es preveu licitar les obres de construcció a principis de l'estiu de l'any vinent. Els treballs començaran a principis del 2023, segons ha explicat el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín

La nova estació se situarà al costat de l'estació de trens de Lleida –de serveis convencionals i d'alta velocitat–, fet que permetrà potenciar la intermodalitat del transport públic.

Gavín ha donat a conèixer els detalls de la futura instal·lació en la reunió que ha mantingut telemàticament aquest divendres amb l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; els directors d'Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, i d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, i el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de la Paeria, Toni Postius. 

El Govern descarta prolongar la variant sud de Lleida cap a l'oest
Durant la reunió, Gavín ha expressat la voluntat del Departament de no executar la variant sud de Lleida cap a l'oest ja que considera que l'autopista AP-2 alliberada farà aquesta funció. Aquesta mesura respon a la demanda que s'ha generat al territori per tal que el Govern desprogrami aquesta inversió. Ara, la conselleria estudiarà la fórmula legal en què es concretarà aquest canvi en la planificació.