Sis presos s’han fugat de la presó de Lleida en els darrers mesos

Els interns no han tornat dels permisos concedits i els sindicats alerten de manca de recursos, baralles entre residents i augment del consum de droga

Redacció
17 de setembre del 2021
Actualitzat a la 13:03h
Imatge de la presó de Lleida
Imatge de la presó de Lleida | Àlvar Llobet
Un total de sis interns del Centre Penitenciari Obert de Lleida s’han fugat després de rebre permisos durant l’estiu. Els sindicats de la presó apunten que quatre d’ells estan en parador desconegut i dos han estat enviats a una presó de Barcelona després de ser detinguts.

El portaveu sindical, Balbino González, assegura que al centre hi ha una “manca endèmica de recursos” i i que elrograma d’inserció laboral als tallers productius i de formació ocupacions han tingut “uns resultats molt deficients”, una situació que ha provocat diversos reingressos.

En aquest sentit, el portaveu apunta que durant l’estiu s’han registrat baralles entre residents, i altres accions prohibides com la introducció i possessió d’objectes prohibits i sostracció d’un ganivet de ferro del menjador que no s’ha recuperat. També es recorda que s’ha registrat un augment del consum de droga.