Tribunals

L'acusat de maltractar el nadó reconeix haver-lo sacsejat però no pegat

Els metges declaren que les lesions cerebrals del nen es van produir per un traumatisme no accidental reiterat

per Redacció, Lleida | 16 de setembre de 2021 a les 12:49 |
L’acusat amb la mare del nadó | ACN
L'acusat de maltractar el nadó, de només 10 dies, a Lleida, l'estiu de 2019, ha reconegut haver-lo sacsejat la matinada del 13 d'agost, però ha explicat que ho va fer perquè reaccionés ja que el nen es va quedar "en xoc" després que li caigués "sense voler" quan es va voler asseure al sofà perquè estava molt cansat.

També ha explicat que dos dies abans "es va oblidar" de cordar-lo a la cadireta del cotxe i que a causa d'un gir brusc, va caure tornant d'un viatge. Els metges, en canvi, han declarat que les lesions cerebrals del nen es van produir per un traumatisme no accidental reiterat. La mare del nadó, per la seva banda, ha negat, a preguntes del fiscal, que l'home volgués fer mal a propòsit al nen per atacar-la a ella. 


"El meu error va ser quedar-me adormit un dia i no haver-li posat el cinturó un altre, però no l'he maltractat", ha declarat el pare durant el judici, aquest dijous, a l'Audiència de Lleida. "No era conscient que li podia haver provocat cap dany. No era la meva intenció de causar-li cap lesió", ha assegurat. La mare del nadó ha dit que creu el seu home i ha negat que l'home hagi colpejat mai a ella ni als seus fills. Tot i això, el pare ha reconegut que quan s'enfada, diu "barbaritats, verbalment" i que va desitjar a través d'un missatge a mòbil la mort de la seva dona i del nen després del part.

Els metges, en canvi, han assegurat que l'única manera d'explicar les lesions cerebrals que tenia el nen és amb un traumatisme no accidental. "Un cop de poca importància no podria produir aquests danys, perquè el nadó tenia diverses lesions cerebrals a diversos llocs i de diversos moments", ha declarat el pediatra que el va tractar, que ha afegit que "no hi ha cap malaltia orgànica que les expliqui, ni infeccions, ni aspectes genètics".  


La parella ha declarat al judici que va portar el petit a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida perquè plorava d'una manera que "no era normal", ha explicat la mare. "El meu home es va quedar amb ell per calmar-lo però sobre les 3h feia un plor amb gemecs: plorava, gemegava, callava, i jo ja vaig veure que no era normal. Tot i que aparentment no tenia res, vam anar cap a urgències", ha explicat. 

Davant la gravetat de les ferides que presentava, el nadó va ser traslladat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. Des del centre sanitari es va activar el protocol de maltractaments infantils i l'Equip de Valoració de Maltractament Infantil va demanar la retirada de la tutela del menor als pares, la qual va ser assumida per la DGAIA. Després de més de dos mesos ingressat, el nen va rebre l'alta el 25 d'octubre tot i que pateix seqüeles molt greus.

 

Participació