Tribunals

La nena de Balaguer abusada per un ancià té un relat «verídic»

La menor reconeix que l'àvia li va dir que exagerés els fets però insisteix que l'home, de 81 anys, li va fer tocaments

per Redacció, Lleida | 16 de setembre de 2021 a les 10:03 |
La Fiscalia manté la petició de 8,5 anys de presó per a un home de 81 anys acusat de fer tocaments a la neta d'una amiga el juny del 2018 a la Noguera, quan la nena tenia 10 anys i ell 78.

Es basa en la declaració de la nena i en què els psicòlegs de l'Equip d'Atenció a la Víctima (EATAV) han afirmat que el relat que va fer la menor, que ara té 13 anys, és "verídic". La nena ha declarat que quan li va explicar a l'àvia que l'acusat li li havia intentat baixar les calces i pegar-la, la dona li va dir que exagerés el relat per aconseguir diners.


Tot i que en un primer moment va denunciar que els tocaments havien estat per dins de la roba, aquest dimecres al judici ha reconegut que van ser "per fora". L'acusat nega els fets. 

Per la Fiscalia, la declaració dels psicòlegs que van atendre la nena i la declaració de la menor donen credibilitat als fets. "Tot i que hagi canviat la seva versió, no ho ha fet de manera substancial", ha dit la fiscal encarregada del cas en el seu informe. La Fiscalia defensa que l'acusat aprofitava que la filla de l'acusat era amiga de la seva neta i que van viure una temporada junts per dur a terme els abusos. 


"La nena se sentia més sorpresa perquè l'acusat era com el seu pare i li afectava més la decepció que no pas pel fet en si", han declarat els psicòlegs, que han afegit que no van detectar que hi hagués "cap interès secundari" per part de la nena amb la declaració. "Al contrari, ella estava contrariada perquè per ella era com el seu pare", han insistit.

 

Participació