El vodevil de Ciutadans

Ha passat de ser un partit amb aires governamentals a un catau de traïcions i punyalades que acabarà amb la seva desaparició de Lleida més d’hora que tard

16 de setembre del 2021
Actualitzat a les 10:13h
Ángeles Ribes, enquadrada en una càmera
Ángeles Ribes, enquadrada en una càmera | Àlvar Llobet
Ciutadans ha passat de ser un partit amb aires governamentals a un catau de traïcions i punyalades que acabarà amb la seva desfeta més d’hora que tard. La decisió de la seva líder, Ángeles Ribes, de desobeir els canvis que proposava el partit en el lideratge del grup municipal a l’Ajuntament de Lleida ha obert una crua guerra interna en la qual ningú no està disposat a perdre però en la que tots hi perdran.

A Ribes la volien fer fora com a portaveu del grup municipal i ella, en el que s’interpretara com l’últim gest de ràbia abans de ser expulsada, ha fet fora la regidora Maria Burrel del grup a la Paeria perquè no tenia ganes de treballar en equip i deia mentides sobre el grup.

La realitat és que Burrel forma part de la línia oficialista del partit i topa amb les tesis renovadores de Ribes, que compta amb l’edil José Maria Córdoba com a fidel escuder. Legalment ha pogut prendre la decisió de fer fora Burrel perquè la cúpula de Ciutadans no li ha comunicat oficialment encara la seva expulsió de la formació i, per tant, encara por exercir com a portaveu a tots els efectes.

El càrrec li durarà poc perquè en les properes hores el partit farà oficial l’expulsió dels dos regidors díscols i li atorgarà el lideratge del partit a Burrel. Ciutadans té el dret legítim del grup muncipal i, d’aquesta manera, podrà decidir el nou líder una vegada Ribes i Córdoba tinguin el carnet retirat. No tindran partit però sí acta de regidor, que és personal, de manera que es poden quedar a l’Ajuntament de Lleida com a regidors, i així ho faran. El vodevil donarà més escenes. El final de legislatura encara és llunyà.