Ribes redobla el pols contra Ciutadans i fa fora Burrel del grup municipal

Diu que es nega a treballar amb ella i José Maria Córdoba, expulsats del partit

Ángeles Ribes
Ángeles Ribes | ACN
15 de setembre del 2021
Actualitzat a les 16:25h
Ángeles Ribes vol morir matant políticament, i aquest dimecres ha fet fora del grup municipal de Ciutadans a la Paeria de Lleida la regidora Maria Burrel, alineada amb les tesis de la cúpula del partit que ha d’expulsat a Ribes i José Maria Córdoba, encara que no els hi ha comunicat oficialment.

El grup de la Paeria, que ella lidera, assegura que ha pres aquesta decisió després de constatar la “nul·la voluntat” de Burrel de treballar conjuntament amb els altres dos regidors (ella mateixa i José Maria Córdoba). Aquest gest s’intueix com el darrer atac de Ribes, que legalment encara és portaveu del grup, abans de rebre la confirmació oficial d’expulsió que rebrà del seu partit en les properes hores amb tota seguretat. 

El partit havia obert un expedient d’expulsió a Ribes i Córdoba en no acceptar els canvis proposats, que justament tenien relació amb l’ascens de Burrel com a portaveu del grup municipal. Ribes es va negar a assumir aquest degradació política que pretenia la direcció de Ciutadans, i va decidir mantenir-se com a portaveu amb el suport del regidor Córdoba. Tan ella com el seu company ja han anunciat que no tenen intenció de deixar l’acta de regidors.

Queda per veure ara qui liderarà el grup de Ciutadans a l’Ajuntament de Lleida després que es faci oficial l’expulsió dels dos edils crítics amb la cúpula del partit i de la marxa de Burrel.