1 de 10
Urbanisme

La Paeria renovarà el polígon del Segre amb fons europeus

La proposta preveu, en una primera fase, reparar les voreres, plantar arbres i instal·lar carril bici i enllumenat

El polígon del Segre | ACN
per Redacció, Lleida | 15 de setembre de 2021 a les 09:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Lleida ha presentat als propietaris del polígon del Segre el projecte de millora d'aquesta zona industrial que es presenta a la convocatòria de fons europeus Next Generation. En una primera fase, preveu millorar les voreres, plantar arbres i instal·lar carril bici i enllumenat en el tram inicial del carrer Indústria, des del pont de Pardinyes fins a la cruïlla del camí del Molí de Cervià.

El projecte incorpora també el canvi d'aparcament en bateria a filera per millorar la seguretat. La Paeria preveu acollir-se a qualsevol mena d'ajut europeu que pugui millorar la mobilitat, l'eficiència energètica i altres aspectes d'interès pels propietaris i empresaris del polígon del Segre, segons ha dit el tinent d'alcalde Toni Postius. 


"La millora de les infraestructures del principal polígon industrial de la ciutat és una prioritat per la Paeria i, en la mesura que ho permeti la disponibilitat pressupostària i l'obtenció de fonts de finançament externes com són els projectes europeus, tenim intenció d'anar actuant allà on sigui possible per fer que les empreses tinguin uns millors serveis", ha afirmat el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, en la reunió que ha mantingut aquest dimarts amb representants de l'Associació de Propietaris del Polígon Industrial del Segre.

Durant la trobada, també s'han tractat qüestions vinculades amb la mobilitat ferroviària, com són el projecte de futur baixador a la partida de Granyena que executarà FGC i que afecta una part del polígon, projecte que ha estat ben rebut pels assistents.


A més, Postius ha explicat que s'està tramitant una modificació de planejament a l'àmbit de l'estació de mercaderies del Pla de Vilanoveta per tal de poder catalogar com a equipament ferroviari un espai que ara és considerat equipament comunitari i on Adif té previst construir uns magatzems per a mercaderies.

 

Participació