Indignació a Sant Llorenç pel tall de la carretera a causa de les esllavissades

Uns despreniments no controlats obliguen a allargar dues setmanes les restriccions de trànsit i afecten la cobertura de telefonia i la connexió a internet

Roques la carretera
Roques la carretera | Àlvar Llobet
14 de setembre del 2021
Actualitzat a les 11:12h


Els veïns de Sant Llorenç de Montgai, a la comarca de la Noguera, porten quatre dies indignats pel tall de la carretera LV9047 que uneix la localitat amb Camarasa i que està afectada pels treballs de seguretat als talusos de la muntanya.

Els tècnics de la Diputació de Lleida estan treballant amb esllavissades controlades per evitar despreniments perillosos, però les tasques iniciades el passat 31 d’agost i que havien de durar pocs dies s’han complicat i han obligat a ampliar la restricció de trànsit un mínim de dues setmanes.

En els darrers dies s’han registrat algunes esllavissades no controlades que han deixat la carretera impracticable. Plena de roques, la via està completament bloquejada en els dos sentits de manera que s’han hagut de buscar rutes alternatives, una casuística que molesta els veïns del poble. 
 

Imatge de l'estat de la carretera Foto: Àlvar Llobet


Des de la Diputació de Lleida no es descarta que, un cop netejada la carretera, es procedeixi a executar la segona fase del procés, la instal·lació de barreres dinàmiques, un fet que comportaria un nou endarreriment del dia d’obertura de la carretera. 

Sense Internet ni mòbil
Els treballs també han afectat la cobertura de telefonia i Internet als dos municipis. Sant Llorenç de Montgai i Camarasa viuen des de fa una setmana amb talls a les línies que enerva els veïns.