Teatre

FiraTàrrega revifa el sector teatral i tanca amb el 95% d’entrades venudes

Durant quatre dies s'han pogut veure 55 propostes escèniques nacionals i internacionals, amb un total de 140 sessions

per Redacció, Lleida | 13 de setembre de 2021 a les 12:00 |
Imatge d’un espectacle de Fira Tàrrega | ACN
FiraTàrrega 2021 ha tancat aquest diumenge la seva 40ena edició després de quatre dies on el teatre i les arts escèniques han retornat als carrers amb un format diferent a l'habitual, sense aglomeracions i amb aforament limitat.

L'edició, la primera que se celebra en pandèmia, ha venut el 95% de les entrades i, segons l'organització, ha "marcat el retorn" d'aquest sector professional.


El programa ha ofert 55 propostes artístiques nacionals i internacionals, amb un total de 140 sessions en 27 espais d'exhibició i 48 companyies, 23 de les quals formen part del programa d'acompanyament artístic de Suport a la Creació de FiraTàrrega. Així mateix, hi ha participat prop de 800 professionals provinents de 23 països.
 

Un espectacle de Fira Tàrrega Foto: ACN


 
L'organització de FiraTàrrega ha fet un bon balanç d'aquesta edició atípica i considera que la fira ha aconseguit mantenir l'equilibri i fer compatible "el bullici professional i la condensació de propostes escèniques" amb les restriccions derivades de la pandèmia.


"Portem molts mesos definint com casar aquestes dues voluntats antagòniques i creiem que ho hem aconseguit, estem molt contents", ha expressat la directora executiva de fira, Natàlia Llorente, que també s'ha mostrat satisfeta amb el nombre de públic que ha passat per la fira. "Ni massa gent ni massa poca, hem aconseguit mantenir l'equilibri", ha afegit.

 

Participació