Montserrat Roig i els cent anys de l’Orfeó marquen l’acte de la Diada a Balaguer

Pau Casals i Amadeu Vives també han estat homenatjats en l’acte, celebrat a l’església de Santa Maria

L’Orfeó Balaguerí compleix 100 anys
L’Orfeó Balaguerí compleix 100 anys | Ràdio Balaguer / Mingo
11 de setembre del 2021
Actualitzat a les 10:05h
L’església de Santa Maria ha acollit aquest divendres l’acte de la Diada de Balaguer, que ha estat marcada pel record a l’escriptora Montserrat Roig, als músics Pau Casals i Amadeu Vives i per la commemoració enguany del centenari de l’Orfeó Balaguerí.

La coral balaguerina ha obert i clos l’acte amb dues cançons, la primera “El Cant de la Senyera” i la darrera, l’himne dels “Segadors”. L’acte ha comptat amb amb els parlaments del president de l’Orfeó, Esteve Biel, de l’alcalde de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, l’alcaldessa de Menàrguens, Anna Calvís i del president de la Fundació Pau Casals, Jordi Pardo.
 

Vinyet Miró i Albert Bonet ballant una sardana de Pau Casals Foto: Ràdio Balaguer / Mingo


Durant l’acte s’han recitat textos de Montserrat Roig, de la que enguany es celebra el 75è aniversari del seu naixement, i interpretat peces de Pau Casals, músic que fa 50 anys va fer el discurs a la ONU. L’alumna de l’Escola de Música Teresa Valls ha estat l’encarregada de tocar amb el violoncel “El cant dels ocells”. 

Per la seva banda, els ballarins Albert Bonet i Vinyet Miró han dansat un parell de peces; la sardana “Sant Martí del Canigó”, de Casals, i “L’emigrant” de Vives, cantada per Rita Nievas, alumna també de l’escola, i acompanyada per la mateixa Valls. El ball ha estat una avantsala de la capitalitat de la Sardana que tindrà Balaguer l’any 2022. 
 

Teresa Valls i Rita Nieva, durant l’acte Foto: Ràdio Balaguer / Mingo