Festa Major

Lleida obre als barris les Festes de Tardor

A més dels dos escenaris principals a la plaça de la Sardana de la Seu Vella i la plaça Sant Joan, també hi haurà activitats en altres zones de la ciutat

per Redacció, Lleida | 10 de setembre de 2021 a les 09:04 |
Imatge de la presentació de les festes | Paeria Lleida
El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Joventut, Festes, Tradicions, Esports i Activitat Física, Ignasi Amor, ha presentat la programació i les novetats de les Festes de la Tardor 2021 que se celebraran del 24 al 29 de setembre

L’alcalde s’ha referit, en primer lloc, al cartell de l’edició d’enguany, que ha estat dissenyat per l’estudi Cr3ativa, amb la Montse Pociello al capdavant. “El seu leit motiv “no hi ha festa sense persones que la vulguin celebrar”, ara més que mai, cobra molta importància: les persones al voltant de la festa, els ciutadans i les ciutadanes al centre perquè ells i elles són el motiu de la festa.


Així mateix, Pueyo que “haurem de seguir aplicant un seguit de mesures i de precaucions adaptades al context  i a la situació sanitària, que encara no és tan bona com desitjaríem tots plegats, però que, a poc a poc, es va beneficiant  de l’efecte protector que de la vacunació”.

Per la seva banda, Amor ha explicat que “tindrem un nou sistema de reserva d’entrades, a través de la plataforma Koobin, amb l’objectiu d’aprendre i revertir tot allò que no va sortir bé la darrera vegada.


A més, la reserva d’entrades es farà de manera esgraonada” i, per tant, s’ha recomanat a la ciutadania que faci el registre prèviament perquè és una manera de descongestionar la plataforma quan s’obri la reserva d’entrades. El regidor ha posat de relleu que les entrades mantenen el caràcter popular, combinant entrades gratuïtes amb d’altres a preu simbòlic a 3 € que permetran regular-ne els fluxos”.

A més, es preveu un sorteig a través de les xarxes de 50 entrades per al concert de Lildami i 50 entrades per al concert de Doctor Prats, i s’habilitaran, en cas necessari, altres mecanismes per no deixar ningú enrere, com per exemple la possibilitat de canviar de lloc el pregó a la plaça de la Sardana en cas que hi hagi molta demanda i se superés l’aforament permès a la plaça Sant Joan, que és de 300 persones.


A banda de la reserva online, s’ha habilitat reserva telefònica per aquelles persones que no tenen coneixements o possibilitats d’accedir a la reserva prèvia online.

L’alcalde també ha destacat que “les Festes de la Tardor també constitueixen un motor econòmic i emocional, sobretot per a totes les persones que professionalment es dediquen al sector cultural, durament castigat per la pandèmia, i que continuen necessitant aquest impuls”.

Les festes combinen la tradició amb la innovació. Es manté el nou format de pregó de Festa Major, que enguany anirà a càrrec de Ferran Aixalà, pallasso, guionista, animador de públic a televisió, cantant i músic, i dos punts neuràlgics: els escenaris de la plaça de la Sardana en el Turó de la Seu Vella i la plaça de Sant Joan.

Aquests enclavaments seran els punts neuràlgics però també hi haurà molta activitat d’arts en viu pels carrers i pels diferents barris de Lleida.
 

 

Participació