Solé creu que el Suprem confirmarà la seva inhabilitació per l’1-O

El delegat del Govern a Lleida no es veu un "cap de turc" i diu que la seva actitud l'1-O mai hauria de ser delicte

Bernat Solé
Bernat Solé | ACN
Redacció
09 de setembre del 2021
Actualitzat a les 21:40h
El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, vol pensar que no és un "cap de turc" pel fet que el TSJC l'hagi inhabilitat un any per la participació en el referèndum de l'1-O. Sinó caldria preguntar-se quin sistema judicial hi ha si es valora en "funció dels càrrecs o noms de les persones", afegeix.

En una entrevista a l'ACN, Solé no ha mostrat massa esperança en què el recurs presentat al Tribunal Suprem (TS) acabi prosperant favorablement i prefereix no fer pronòstics en si més tard o més d'hora haurà de deixar d'ocupar el càrrec actual. Remarca que la certesa és que avui està "habilitat" per exercir la responsabilitat al capdavant de la delegació i que la seva actitud l'1-O mai hauria de considerar-se delicte. 

Solé ha recordat que sempre ha defensat que estar al costat de la ciutadania en una "festa democràtica com l'1-O", mai hauria de ser delicte. En aquest sentit, afegeix que si es vol una justícia "totalment objectiva", aquesta no pot ser arbitrària, i si avui hi ha molts alcaldes que van estar al costat de la ciutadania l'1-O i no tenen cap causa oberta o se'ls ha arxivat, es pregunta perquè en el seu cas hi ha hagut continuïtat. Per Solé, això és un criteri "absolutament arbitrari" i a la ciutadania no se li pot transmetre aquesta sensació.