Música

Roger Mas: «No volia fer un disc que sigui un esforç, sinó t'arrenqui un somriure»

El cantautor, que celebra 25 anys de trajectòria, publica el 17 de setembre 'Totes les flors'

per Redacció, Solsonès | 9 de setembre de 2021 a les 14:03 |
El cantant Roger Mas a l'Antiga Fàbrica Damm | Pere Francesch
El cantautor Roger Mas publicarà el pròxim 17 de setembre 'Totes les flors', "un viatge directe amb cançons curtes que el músic va "intentar que fossin fresques" després d'un any marcat per la pandèmia de la Covid-19. En declaracions a l'ACN, Mas assegura que no volia fer un disc que sigui un esforç, sinó que acompanyi i arrenqui un somriure. Així mateix, apunta que l'àlbum el formen cançons que poden recordar a peces dels seus 25 anys de trajectòria. Mas assegura que al disc fa un resum dels 25 anys però que "no mira endarrere" perquè "està fet des d'agafar totes les peces d'un mateix i tornar a construir un trencaclosques i retrobar-se".

'Totes les flors' és "un viatge directe amb cançons curtes, que vaig intentar que fossin fresques perquè venim de la pandèmia i volia fer una cosa que fes somriure i que passés bé", assenyala Mas. Destaca que les cançons poden recordar a diferents etapes dels seus 25 anys. En aquest sentit, posa com exemple, entre d'altres, que 'Totes les flors' i 'Tu vols àngels xisclant' poden recordar el primer disc, i 'Amb la polla i l'ou' i 'Des del pont de la ciència' serien com 'El dolor de la bellesa'.


Per altra banda, el cantautor afirma que la parada de feina que hi va haver durant la pandèmia va propiciar un treball que ja estava fent de retrobar-se artísticament en la seva relació amb la cançó, la guitarra, el piano i el cantar. I el resultat ha estat 'Totes les flors': "He aconseguit fer un disc terapèutic per a mi i que m'acompanya en la meva felicitat".

Preguntat per les temàtiques que recorren l'àlbum, explica que 'Totes les flors', el segon tema del disc, tracta sobre una noia que va sembrant flors pel bosc i després passa una persona al darrera que les trepitja totes, i és la mateixa noia. "De sants i d'arxicriminals pràcticament no n'hi han, la majoria som gent normal que en alguns moments de la vida podem tirar per plantar flors o per trepitjar-les i aquest és el joc de la cançó", ha indicat.


'Amb la polla i amb l'ou'


Mas va publicar aquest dimecres el primer single del disc, 'Amb la polla i amb l'ou', que està dedicat a Carme Ruscalleda. Com ha explicat el músic, la cuinera va incloure a la carta l'any 2012 un plat que era una reproducció del disc 'Roger Mas i la Cobla Sant Jordi'. "La cançó ha acabat amb rumba cubana celebrant el talent de Ruscalleda".


MMVV


La presentació oficial del nou disc serà al Mercat de Música Viva de Vic el 16 de setembre. El cantautor explica que el públic del Mercat podrà escoltar tot l'àlbum sencer. "És un disc de cançons independents que no tenen perquè ser escoltades seguides, però el disc està fet per escoltar de cap a cap". Després, Mas interpretarà un parell de cançons més d'obres anteriors.
 

 

Participació