Religió

El bisbe de Vic demana a l’església un ràpid relleu de Novell

Romà Casanova s’estrena com a administrador apostòlic en la Festa Major de Solsona

per Ramon Estany, Solsona | 9 de setembre de 2021 a les 09:51 |
Casanova i l'alcalde | Ramon Estany
Dia de festa grossa a la Catedral de Solsona amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu del Claustre, patrona de la ciutat. I un dia assenyalat per que per primera vegada, hi presideix la Missa el bisbe de Vic, Romà Casanova, com a administrador apostòlic de  la diòcesi solsonina després que Xavier Novell hagi renunciat als vots per amor a una dona.

A la cerimònia religiosa, com és tradició, hi han assistit l'alcalde de Solsona, membres del consistori municipal, representants del pubillatge solsoní i els priors del Quatre Castells.

 

Foto: Ramon Estany


Els fidels, i especialment els mitjans de comunicació, estaven pendents de qualsevol declaració del bisbe sobre la situació del bisbat de Solsona o del seu ex bisbe, Xavier Novell.


Casanova, que ha dedicat l'Homilia a la devoció solsonina a la Mare de Déu del Claustre, ha tingut poques referències a la situació episcopal. Ha subratllat però, la solidesa històrica de la diòcesi, amb paraules com “noble i lleial ciutat de Solsona”, i ha reblat que maldarà per que la unitat i la fraternitat sigui el "signe clar de la presència de Crist enmig nostre”.

"Hem De pregar al Senyor que doni un pastor propi a aquesta Església"


No ha estat fins a les paraules finals de comiat, que s'ha adreçat als fidels fent referència a la situació actual: "No sóc aquí ara com a bisbe de Vic, sinó com a administrador apostòlic en nom de la Santa Seu d’aquesta diòcesi de Solsona en seu vacant. Al servei vostre, al servei episcopal, al servei d’aquesta diòcesi, de totes i cada una de les persones que creuen en Crist i cerquen Crist, que puguin trobar el pastor que els ajudi en aquest temps de seu vacant. Us demano que preguem al Senyor que doni un pastor propi a aquesta Església."

"Demano al Senyor que doni el més aviat possible un pastor per a aquesta diòcesi. Sé que estimeu molt la Mare de Déu i amb goig celebro la primera Missa en aquesta Catedral  la festa de la Mare de Déu, dins les festes patronals de Solsona, que tots experimenteu com Maria és al vostre costat i us guarda de tants i tants perills i us porta fins a Jesús."

 

Participació