Solé lamenta que la CUP s’agafi al passat per esborrar-se de la Diada a Lleida

El delegat del Govern a Lleida demana prioritzar les "fortaleses" del moviment independentista davant la divisió actual

Bernat Solé
Bernat Solé | ACN
Redacció
08 de setembre del 2021
Actualitzat a les 18:47h
El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha lamentat que la CUP s'agafi a arguments que fan referència a la gestió política del govern del PSC a la Paeria per justificar el seu rebuig a participar a l'acte institucional de la Diada a la vegueria de Ponent divendres que ve.

Es farà novament a la Seu Vella organitzat amb la Paeria i la Diputació, en un emplaçament que va establir al 2011 el govern municipal d'Àngel Ros, ja que al lloc on tradicionalment s'havia fet, l'edifici del Roser, s'hi va començar a construir un parador nacional. En una entrevista amb l'ACN, Solé recorda que la Seu Vella també representa la "repressió" i aposta perquè el moviment independentista posi damunt la taula les "fortaleses" i deixi enrere la divisió. 

Segons Bernat Solé cada formació és lliure de decidir si s'adhereix o no a l'acte institucional de la Diada però no comparteix els arguments que ha donat la CUP per no anar-hi.

En aquest sentit, el delegat remarca que la de Ponent és l'única vegueria que organitza l'acte de forma conjunta amb la Paeria i la Diputació; una circumstància que ha qualificat com a "valor preuat" que hauria de motivar l'assistència de totes les forces independentistes.