El govern de la Paeria prepara plans de neteja de carrers i contra l’incivisme

L’alcalde Miquel Pueyo es reuneix amb els representants de les associacions de veïns de la ciutat

Pueyo s’ha reunit amb les associacions de veïns de Lleida
Pueyo s’ha reunit amb les associacions de veïns de Lleida | Paeria Lleida
Redacció
07 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:57h
El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha presidit aquest dilluns una trobada al claustre de la Seu Vella amb representants de les associacions veïnals dels barris i partides de Lleida, amb l’objectiu de passar balanç i escoltar la seva opinió sobre la situació actual de la ciutat i els seus reptes de futur, tenint en compte l’impacte de la Covid-19.

Durant la reunió s’han tractat qüestions del dia a dia de la ciutat en les quals es farà una especial incidència. Així, per una banda, malgrat que les dades objectives sobre delictes i actes incívics no mostren un empitjorament de la seguretat ciutadana a Lleida, l’alcalde ha assenyalat que és cert que hi ha hagut una minva en la percepció de seguretat per part de la ciutadania, que s’entomarà amb una nova proposta que es presentarà en la pròxima Comissió de Polítiques de Seguretat.

D’altra banda, Pueyo ha afirmat que l’estat de neteja i manteniment de la ciutat requereix una actuació molt contundent, sovint per culpa de comportaments incívics, i ha anunciat un pla de millora de l’espai urbà pels pròxims dos anys, que també farà especial incidència en la reducció de l’incivisme. Es presentarà en les pròximes setmanes.

L’alcalde ha remarcat el compromís del govern municipal amb la participació, amb una comunicació bilateral i fluïda amb la ciutadania, com ho demostra el desenvolupament d’eines com són els consells territorials de zona i la pròxima constitució del Consell de Ciutat, com a espai de reflexió estratègica sobre els afers públics.

Les associacions veïnals seguiran tenint un paper central com un dels principals instruments de participació, ha afegit Pueyo, amb presència regular en comissions informatives i plens i gaudint del suport que els hi proporciona la Paeria, amb la voluntat de treballar plegats.