Educació

Famílies del Pla d’Urgell protesten per la manca de transport escolar cap a Mollerussa

Els afectats es reuneixen amb el director territorial que s'ha compromès a buscar una solució

per Redacció, Lleida | 6 de setembre de 2021 a les 17:46 |
Imatge de la protesta aquest dilluns | ACN
Famílies de diversos municipis del Pla d'Urgell reclamen a Educació transport escolar d'ESO i postobligatoris fins als instituts situats als afores de Mollerussa. La problemàtica afecta 75 alumnes de Golmés, Vila-sana i Mollerussa, la majoria dels quals estudien a l'Institut La Serra de la capital comarcal.

Aquest dilluns, representants de les famílies i el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell s'han concentrat davant els Serveis Territorials d'Educació a Lleida i s'han reunit amb el director territorial Claudi Vidal, qui, asseguren, s'ha compromès a proposar-los dimarts una solució. Les famílies lamenten que se'ls està "discriminant" per haver escollit centre i defensen que s'hauria de garantir transport escolar fins al 18 anys. 


La plataforma per manca de transport escolar d'ESO i postobligatoris al Pla d'Urgell recull des del passat mes de març signatures de famílies afectades i ja en són 75.

La problemàtica afecta principalment l'Institut La Serra de la capital comarcal i alumnes de pobles com Golmés, Vila-sana i Mollerussa, però també Torregrossa. Les famílies acusen als departaments d'Educació i Territori i Sostenibilitat de no aportar cap solució a les seves demandes i recorden que el transport escolar "és un dret dels menors". 


Asseguren que des de l'any 1996, quan es va inaugurar l'institut La Serra, al parc que es troba als afores de Mollerussa, els alumnes que no el tenien com a adscrit no havien tingut mai cap problema per utilitzar el transport escolar, però des del curs passat, la situació ha canviat i ara es troben que no tenen cap opció d'accés a aquesta zona educativa que no disposa d'una línia regular de transport públic que hi accedeixi des del pobles de la comarca ni tampoc existeixen autobusos des de la ciutat.

 

Participació