Festival

El festival «Llavors» projecta Balaguer com una capital de dansa i circ

El monestir de les Franqueses ha acollit la segona edició del certamen, que ha clos la cantautora Meritxell Nedderman

per Redacció, Balaguer | 5 de setembre de 2021 a les 09:16 |
Un dels espectacles | Paeria Balaguer
Aquest divendres i dissabte la dansa, la música i les arts del moviment han estat les protagonistes al “Festival Llavors, Cultura en creixement”, un certamen que es va consolidant com a espai d’art alternatiu.

El festival posa l’accent en la dansa i les arts del moviment, sent l’avantsala de Fira Tàrrega després d’un acord de col·laboració entre les dues ciutats per vincular els dos festivals. 


“Llavors” ha omplert novament el monestir de Les Franqueses i el seu entorn de dansa, circ i música, entre altres disciplines. 

La programació d’aquest dissabte ha començat amb l'Explica Dansa de Toni Jodar, seguit del circ d'Hotel Iocandi i el vermut amenitzat amb la música i poesia de Rosa Poui Aleix Cansell. 


A la tarda la dansa ha tingut un pes important, amb “The art of contemplation” de Mabel Olea, i la representació de Lóng, de la companyia Kernel Dance Theatre, l'espectacle que ha fet la seva residència artística a Balaguer. 

També hi ha tingut espai el circ de Nilak i el seu “Cabaret delícatessen”, una proposta que combina les arts del moviment amb la intenció de posar en valor els espais patrimonials. 


El punt i final al festival l'ha posat la veu de Meritxell Nedderman. La cantaurora hi ha fet un repàs al seu treball de debut “In the Backyard of the Castle”, publicat al març del 2020, però també ha descobert material inèdit en un espectacle intimista i catàrtic. 

La gran absència del festival ha estat la de la instal·lació 'Range' de Jou Serra. El fet d'haver traslladat algunes actuacions a l'interior del monestir, per preveure les possibles inclemències meteorològiques i evitar d'aquesta manera suspensions, n'ha impossibilitat el seu muntatge. Per aquest motiu ha estat moguda al festival Forma, que tindrà lloc al mes d'octubre a Balaguer. 

 

Participació