Memòria històrica

Lleida retirarà el darrer escut franquista de la ciutat

La peça s’ubica a l’antic edifici de Capitania de Gardeny i serà desmuntada en els propers mesos

per Àlvar Llobet, Lleida | 3 de setembre de 2021 a les 10:03 |
L’escut franquista | Àlvar Llobet
El govern de la Paeria de Lleida retirarà en els propers mesos el darrer escut franquista que queda a la via pública de la ciutat. Es tracta de l’escut que hi ha al capdamunt de l’antic edifici de Capitania d’Infanteria, al barri de Gardeny. L’executiu de Miquel Pueyo es va comprometre a inici de mandat a retirar aquesta peça, una pretensió que serà una realitat a finals d’aquest any o a inici del 2022.

El Paer en cap ha indicat aquest dijous que “des de la perspectiva de la memòria històrica, hem analitzat les diferents opcions i n’hi ha algunes que són partidàries de retirar els símbols i altres de contextualitzar-los”. En aquest sentit, el republicà ha apuntat que “després d’analitzar-ho, puc assegurar que durant aquest any o principis del vinent retirarem l’escut”. 


La peça va ser tapada amb una lona pel govern d’Àngel Ros, que no va optar per desmuntar-la com tampoc va fer-ho el seu successor, Fèlix Larrosa. El darrer alcalde socialista es va comprometre a retirar l’escut, però el seu pas fugaç per l’alcaldia (només va ser-hi nou mesos) va impedir aquesta acció. 

 

 

Participació