Pressupost

Balaguer augmenta el pressupost en un milió i centra la inversió en educació i equipaments

Els comptes creixen fins als 21 milions i l’executiu n’invertirà més de dos en acabar l’escola Mont-roig i els instal·lacions esportives

per Àlvar Llobet, Balaguer | 2 de setembre de 2021 a les 13:36 |
Guarné, Vidal i Bruque, durant la presentació del nou pressupost | Paeria Balaguer
La Paeria de Balaguer ha presentat aquest dijous el pressupost del 2021 que serà aprovat el proper dilluns en un ple extraordinari. Els comptes de la capital de la Noguera son enguany de 21.038.848 euros, un milió més que els de l’any passat. 

El Paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha explicat que en el capítol d’inversions la partida més gran va destinada al projecte de finalització de l’Escola Mont-roig i a les instal·lacions esportives del mateix recinte que també tindran un ús municipal, amb una inversió de 2,1 milions que el Departament d’Educació retornarà en els exercicis 2022, 2023 i 2024.


En el capítol d’obres també cal destacar l’ampliació del cementiri nou, amb 261.677 euros dels quals 175.000 euros els aporta la Diputació, el nou clavegueram de la Miranda, amb 184.000 euros, els 90.387 euros per l’arranjament de la potabilitzadora d’aigua i els 611.000 euros per la millora del carrer Barcelona en el tram comprés entre la plaça de la Sardana i el carrer Almatà.

El govern també destinarà 143.000 euros a la millora de places i parcs infantils com el parc del Firal, la plaça de l’11 de setembre i l’arranjament de diversos carrers i camins de la ciutat.


Vidal ha indicat que s’estan arranjant els equipaments municipals i el parc de vehicles perquè siguin més eficients energèticament i menys contaminants. Per això es preveu una inversió de 45.000 euros en plaques fotovoltaiques i 52.000 de la sectorització per plantes de la calefacció de la casa de la Paeria. També es comprarà un nou vehicle de policia per 40.000 eurosi una nova màquina escombradora per 88.000 euros. 

El pressupost de 2021, com ja ho feia el de 2020, segueix apostant per l’arranjament i la compra d’habitatge públic, aquest cop amb una partida de  216.000 euros.


En l’apartat patrimonial, l’executiu balaguerí preveu impulsar el projecte de recuperació de l’alberca del Castell Formós, la redacció del projecte de recuperació de la muralla en el tram del Museu de La Noguera fins al Bombo i l’arranjament del carrer Miracle. 

D’altra banda, s’augmentarà en 200.000 euros la partida de personal, destinada a cobrir les places de les tècniques del Pla educatiu d’entorn, la persona que ha d’impulsar el projecte Green Circular Energy Hub Lab, un espai pel desenvolupament i l’estudi de les energies renovables situat a les plantes superiors del CEI, així com un reforç de personal al Departament de Recursos Humans. 

En el capítol d’ajudes i subvencions es destinen 80.000 euros per pal·liar els efectes de la crisi generada per la pandèmia. Per tirar endavant les inversions es preveu demanar un préstec de 2,7 milions. 

 

Participació