Detenció

El lladre lleidatà que robava collarets d'or a àvies, a presó

L'home les seguia pel carrer i les abordava als portals

per Redacció, Lleida | 2 de setembre de 2021 a les 08:58 |
El jutge d’instrucció de guàrdia de Lleida ha decidit aquest dimecres enviar a presó el lladre lleidatà especialista en robar collarets d’or a àvies. La decisió ha estat avalada per la Fiscalia, que havia demanat l’ingrés d’aquest home de 48 anys que va ser arrestat el passat dilluns. 

Els Mossos d’Esquadra van detenir-lo a la ciutat de Lleida com a presumpte autor de cinc robatoris amb violència i intimidació.


La detenció va ser possible després d'una investigació oberta a principis de juliol arran una sèrie de robatoris tipus “cadener” on les víctimes eren senyores d’edat avançada. Tot i que s’havien produït altres fets puntuals anteriorment, des de llavors s’havia detectat un augment de les estrebades i apuntava a un únic autor. Les víctimes, d’entre els 70 i els 90 anys d’edat, eren abordades per darrera, aprofitant que entraven al portal dels seus domicilis o en parades d’autobús en la zona propera entre la plaça Europa i la zona baixa de Prat de la Riba.

L'home, veí de Lleida, seleccionava les víctimes a la sortida de supermercats i les seguia fins arribar a un punt més reservat per assalta-les. Els hi arrencava la cadena violentament, produint lesions al coll en alguna de les víctimes, i fugia del lloc. Amb la descripció facilitada i donada la concentració en una zona de la ciutat, els investigadors van tenir una descripció molt acurada de l’autor dels fets i van determinar que era client habitual d’alguns establiments comercials propers.


Divendres passat una patrulla de la Urbana va identificar un home al carrer Alcalde Porqueres que coincidiria amb la persona investigada. Finalment, dilluns al matí els Mossos van detenir l’home, amb domicili al carrer Riu Éssera.

 

Participació