L'Ajuntament de Lleida autoritza les obres per reformar l'edifici històric Escola Jardí i ampliar l'escola Camps Elisis

L'alcalde Miquel Pueyo signa el decret perquè la Generalitat pugui dur a terme aquestes actuacions

L'escola Camps Elisis de Lleida.
L'escola Camps Elisis de Lleida. | Ajuntament de Lleida.
Redacció
26 d'agost del 2021
Actualitzat a les 18:55h
L'Ajuntament de Lleida ha autoritzat la llicència urbanística sol·licitada per la Generalitat per dur a terme la reforma i adequació de la segona fase de l'edifici històric Escola Jardí per poder ampliar l'escola Camps Elisis, ubicada al carrer de Santa Cecília.

L'alcalde Miquel Pueyo ha signat aquest dijous el decret de concessió de la llicència per executar el projecte de reforma de l'edifici i ampliació de l'escola. El projecte inclou diverses obres en aquesta segona fase, com són l'adequació d'un nou accés a l'edifici, a través d'una rampa, o la reconversió de la llotja-porxo en una galeria tancada i climatitzada, que permetrà utilitzar aquest espai per fer-hi activitats lúdiques i educatives.

Les obres sol·licitades també preveuen l'adequació de la nova aula de música, la substitució del sanejament actual de planat semisoterrani, la ventilació de forjat sanitari i la construcció de dues xemeneies de ventilació natural. Alhora, s'executarà un accés al passadís de les aules d'infantil.

L'edifici Escola Jardí, declarat Bé Cultural d'Interès Local, ha celebrat el 2020 el centenari de la seva inauguració. Projectat per l'arquitecte Adolf Florensa Ferrer és d'estil Noucentista i està emplaçat a l'extrem sud-oest dels Camps Elisis. Fins l'any passat, l'Escola Jardí acollia el Centre de Formació d'Adults del Segrià, que va ser traslladat a l'escola Joan Maragall.

Els treballs responen a les necessitats d'espai d'aquest centre educatiu. El projecte d'ampliació continuarà més endavant i la Paeria i la Generalitat estudiaran l'ús del solar que ha quedat lliure un cop s'ha demolit l'antiga piscina coberta municipal dels Camps Elisis per ubicar-hi també l'Escola Bressol Municipal de Cappont.