POLICIAL

Alpicat vol intensificar contactes amb mossos per evitar macrobotellots com el de dissabte a la matinada

Hi van haver incidents i desperfectes amb centenars de joves després dels actes de la Festa Major

per Redacció, 23 d'agost de 2021 a les 13:41 |
Un vehicle bolcat a Alpicat moments després que el conductor hagi atropellat tres joves i hagi fugit del lloc. | Mossos d'Esquadra
L'Ajuntament d'Alpicat vol intensificar contactes amb els Mossos d'Esquadra per mirar d'evitar, en un futur, que es repeteixin macrobotellots com el que hi va haver la matinada de dissabte a diumenge al municipi després dels actes oficials de Festa Major. Centenars de joves es van concentrar al Camí del Racó Mingatxo per seguir amb la festa després de ser convocats per les xarxes socials. Hi va haver importants desperfectes en cotxes aparcats i també incidents. La policia va denunciar penalment un jove de 20 anys que anava begut i amb un cotxe sense carnet després d'atropellar tres joves i marxar del lloc i patir un accident amb el vehicle més tard.

L'Ajuntament d'Alpicat ha emès un comunicat aquest dilluns per condemnar els fets ocorreguts la matinada de dissabte, i els ha qualificat d'actes "incívics" que han suposat una alteració de l'ordre públic i la normal convivència del poble. Així mateix, han lamentat els desperfectes que hi va haver durant el macrobotellot i els perjudicis que hagin pogut ocasionar.


Des del consistori s'ha volgut remarcar que tots els actes de la Festa Major d'Alpicat es van celebrar amb "absoluta normalitat", seguint tots els protocols anti covid i sense cap incidència de cap mena. Per fer-ho, prèviament es van establir diferents comunicacions tant amb el Procicat com amb els Mossos d'Esquadra, de les quals se'n van derivar les mesures que es van aplicar i que consideren que van funcionar "a la perfecció". En aquest sentit, l'Ajuntament recorda que, en festes majors anteriors a la pandèmia, aquest mateix operatiu va resultar eficaç a l'hora de controlar l'ordre públic, però aleshores, la festa es desenvolupava en un escenari "acotat" com era la zona de les penyes.

Segons l'Ajuntament, amb la pandèmia i les restriccions, aquesta problemàtica pren altres camins i formes, i ara li ha tocat a Alpicat, que ha vist com, al marge dels actes de la Festa Major, i un cop acabats aquests dins els horaris legalment establerts, s'organitzaven diferents festes.


Per tot plegat, de cara al futur, i atès que des del l'Ajuntament ja es preveu que aquesta problemàtica persisteixi, es vol posar tots els esforços en garantir que no es reprodueixin fets d'aquesta mena i per això s'intensificaran els contactes amb els Mossos d'Esquadra per implementar mesures que frenin aquests incidents.

 

Participació