Tensió a la presó de Ponent per una baralla multitudinària entre interns

La trifulga ha pogut ser controlada pels funcionaris i UGT reclama més personal per evitar aquests episodis violents

Redacció
05 d'agost del 2021
Actualitzat a les 10:14h
Imatge de l'exterior de la presó de Lleida
Imatge de l'exterior de la presó de Lleida | Àlvar Llobet
Màxima tensió a la presó de Ponent després que aquest dimecres s'hagi originat una multitudinària baralla entre interns. Dos grups organitzats i molt nombrosos, uns d’origen àrab i d’altres d’origen de l’Europa de l’est, van començar una trigulfa que es va escampar també al pati amb dos focus diferents.

Donat el gran volum d’interns participants, uns més activament i d’altres fent pantalla per impedir l’actuació dels funcionaris, es van viure moments de molta incertesa que van ser controlats finalment pels professionals del centre i del grup de suport. La reacció dels funcionaris va permetre retornar l’ordre al departament, separant els interns d’ambdós grups.

El sindicat UGT ha fet públic un comunicat per felicitar els companys que van intervenir en aquesta baralla. L'entitat també demana a la direcció que apliqui als interns causants de l’alteració totes les mesures necessàries perquè no es repeteixin fets tan greus i denuncia "la greu falta de personal" que pateix el centre. "No es pot treballar sota mínims dia rere dia i menys amb situacions com la viscuda ahir", s'assegura.