ERC denuncia un «abús de poder« del tinent d’alcalde d’Alcarràs cap a la Urbana

Manel Ezquerra diu que els agents estaven fent “una mala actuació policial”

Manel Ezquerra
Manel Ezquerra | ACN
Redacció
04 d'agost del 2021
Actualitzat a les 11:37h
ERC d’Alcarràs ha demanat a l’equip de govern que convoqui un Ple Extraordinari d’Urgència per conèixer la versió oficial de l’Ajuntament sobre els fets del passat divendres entre el primer tinent d’alcalde, Manel Ezquerra, i una patrulla de la policia local.

Segons han informat fons de la policia local als republicans, Ezquerra va exigir a una patrulla de la policia local que detingués una persona del municipi la qual l'havia incomodat. Els agents, al negar-se a la detenció, van ser increpats per l'alcalde el qual els exigia que procedissin a la detenció, ocasionant un suposat abús de poder. Les mateixes fons policials han informat als republicans que el tinent d'alcalde inclús va usar paraules suposadament vexatòries i denigrants cap a una dels agents pel fet de ser dona.

Els republicans recorden a Ezquerra que la funció de l'equip de govern és la d'orientar i donar directrius a la policia local, "en cap moment l'equip de govern ha de dir al agents com han de fer la feina, obligar-los a realitzar detencions, ni imposar multes, per exemple. Consideren que els fets del passat divendres "són un abús de poder per part del tinent d'alcalde que inclús incorren a una il·legalitat", explica Santi Pelegrí, portaveu republicà al consistori.

"Segons ens han explicat les mateixes fons de la policia local, el cos de la policia està valorant denunciar, si no ho ha fet ja, a Manel Ezquerra per abús de poder i violència de gènere, pel suposat menyspreu que van patir els agents i en especial la policia local pel fet de ser dona, al negar-se a la detenció. Si realment aquesta denuncia es formalitza, el municipi d'Alcarràs en patirà greument la vergonya i les conseqüències", apunta Pelegrí.