FiraTàrrega celebra els 40 anys amb un audiovisual de la seva història

Realitzat per a l'ocasió per Calidos, es projectarà a la plaça Major de la ciutat les nits del 9 al 12 de setembre

Joan Brossa, Carles Santos, Hermann Bonnin i Sabrine Dufrenoy, el 1983
Joan Brossa, Carles Santos, Hermann Bonnin i Sabrine Dufrenoy, el 1983 | Fira Tàrrega
Redacció
02 d'agost del 2021
Actualitzat a les 11:45h
FiraTàrrega commemora aquest 2021 el 40 aniversari amb una peça audiovisual realitzada expressament per a l'ocasió per Calidos. '40 anys vivint la Fira' es projectarà a la plaça Major de Tàrrega tots els dies de la Fira -del 9 al 12 de setembre- a partir de les 9 del vespre. +

Es tracta d'un recorregut atemporal pels 40 anys d'història de FiraTàrrega, que trenca la lògica de la cronologia i fa un homenatge a la ciutadania, la "veritable protagonista de l'esdeveniment des dels seus orígens", destaquen els organitzadors del certamen. I és que la Fira va néixer el 1981 com una gran celebració comunitària i una benvinguda a la democràcia amb la recuperació del carrer com a espai per a la cultura i la convivència ciutadana.

Han passat 40 anys i FiraTàrrega és un referent per a les arts de carrer i el mercat internacional d'arts escèniques més significatiu de la geografia peninsular. L'espai públic és el seu tret principal d'identitat, on les arts escèniques desenvolupen la imaginació i l'esperit crític i s'impliquen amb la ciutadania, amb la memòria, amb la diversitat, amb el territori, destaquen.

És des d'aquesta contribució a la construcció d'un imaginari compartit que el programa de mà del 2021 inclou un suplement dels 40 anys: 40 vegades Tàrrega. 8 pàgines que volen ser una mirada curiosa i asíncrona a 8 moments especials de la història de la Fira, comentats per persones que poden ajudar a llegir més enllà dels records i a veure-hi més enllà de les imatges amb signatures d'aquí i d’allà, targarines i d'altres contrades, professionals que han format part de l'equip de la Fira, agents socials i culturals de diverses procedències, ciutadans i ciutadanes, expliquen.