Sinistralitat

Lleida registra 15 morts en accidents de trànsit el 2021

La comarca amb més sinistres és el Segrià

per Redacció, Lleida | 2 d'agost de 2021 a les 11:03 |
Imatge del camió accidentat a l'A-2 | Trànsit
A la demarcació de Lleida fins al 31 de juliol, hi ha hagut 15 víctimes mortals, una menys que el 2019. Per comarques, els accidents mortals es concentren sobretot al Segrià (6), i també a l’Alt Urgell (3).

Aquest mes de juliol hi ha hagut dues víctimes mortals en accident de trànsit a la demarcació de Lleida.


Pel que fa a col·lectius vulnerables, han mort dos motoristes, cap ciclista i cap vianant. El Servei Català de Trànsit (SCT) ha fet balanç de la sinistralitat fins al 31 de juliol i ha informat que han mort 75 persones a les carreteres catalanes en 71 accidents en els primers set mesos de l’any.

Es tracta d’una xifra un 25,7% inferior al mateix període de l’any 2019, quan van perdre la vida 101 persones en 95 sinistres mortals en zona interurbana. L’any 2020 no es pren com a referència per ser atípic en el trànsit per les severes restriccions de mobilitat durant la primera onada de la pandèmia. L’SCT alerta que gairebé el 45% de les 75 víctimes mortals d’aquest 2021 són de col·lectius vulnerables (24 motoristes, 7 vianants i 2 ciclistes) i que un de cada tres accidents mortals a la xarxa viària de Catalunya és un xoc frontal.


En paral·lel, Trànsit ressalta que aquest mes de juliol s’ha frenat l’accidentalitat mortal de les motocicletes, amb un únic motorista mort a les carreteres catalanes, en contraposició al mes de juny que van perdre la vida 8 motoristes i va ser el mes més mortífer de l’any per a aquest col·lectiu.

Tot i això, l’SCT continua demanant per aquest estiu que no s’abaixi la guàrdia i més percepció del risc i consciència de la pròpia fragilitat als motoristes, ciclistes i vianants, així com respecte i col·laboració a la resta d’usuaris per reduir les víctimes a les carreteres. A partir del mes de maig d’enguany, coincidint amb la fi de l’estat de l’alarma i la recuperació de la mobilitat a valors similars a la situació de prepandèmia, la sinistralitat ha augmentat molt, amb 17 morts el mes de maig i 18 més el mes de juny.


En aquest mes de juliol, amb 13 morts, s’ha trencat la tendència, tot i que aquests tres mesos sumen el 64% del total de víctimes d’aquest 2021. Al mes de juliol de 2019 van morir a les carreteres catalanes 19 persones.

 

Participació