Els malalts de Covid ingressats a Lleida són la meitat que l'estiu passat

El 80% dels hospitalitzats són persones entre 35 i 47 anys, no vacunats i amb molta "interacció social"

Un pacient a l'UCI
Un pacient a l'UCI | Europa Press
Redacció
30 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:03h
Els hospitalitzats per Covid-19 a Lleida són una setantena, la meitat que l'estiu passat. Tot i això, el coordinador de Covid de l'Hospital Arnau, el doctor José Luís Morales Rull, calcula que la setmana que ve Lleida arribarà al pic d'ingressos i demana "prudència" a la població.

Per això, no descarta obrir una tercera planta i confirma que als quiròfans s'han començat a desprogramar operacions no urgents. Tot i això, Morales ha dit que esperen poder resistir amb només dues tenint en compte els "problemes" pel que fa a personal". En aquest sentit, ha remarcat que s'havia reprès l'activitat no Covid amb la qual cosa estan tenint molta pressió sumada, fet que no succeïa l'estiu passat. Així, ha indicat que el personal acumula "càrrega física i psicològica" i, per això, no poden doblar torns com van fer l'estiu passat els professionals lleidatans.

Els 80% dels ingressats per coronavirus a Ponent són joves no vacunats, la majoria d'entre 35 i 47 anys, molts d'ells, amb molta "interacció social" o que han marxat de vacances. El segon grup majoritari d'hospitalitzats tenen al voltant de 60 anys, també no vacunats. A la UCI hi ha 17 pacients d'entre 38 i 71 anys.

La directora d'Atenció Primària a Lleida, Pilar Vaqué, ha explicat que mentre que a Primària va començar a haver molt volum de pacients -de baixa gravetat perquè la majoria era gent jove- després de Sant Joan, ara sembla "que estem sortint".