Xoc entre el govern i el Comú pels sous i els pressupostos de les seves antigues regidories

Pueyo recorda que la regidora Ferre cobra 10.000 euros més que ell i demana bandejar el populisme

Miquel Pueyo, alcalde de Lleida
Miquel Pueyo, alcalde de Lleida | ACN
30 de juliol del 2021
Actualitzat a les 12:59h
La relació entre el govern de Lleida i el grup municipal del Comú transita per la via del conflicte polític en aquests primers dies de separació. En el ple ordinari del juliol que s'ha celebrat aquest divendres, el regidor Sergi Talamonte ha carregat contra l'executiu de Pueyo per la manca de recursos de les regidories que tenia la seva formació quan era a govern i per l'augment dels salaris que, ha dit, vol proposar el Paer en cap.

Talamonte també s'ha mostrat contrari a la organització del nou executiu de la ciutat després del trencament del Tripartit i ha criticat "l'abús" de la designació de càrrecs eventuals.

La crítica del Comú, que ha presentat esmenes al nou cartipàs, ha estat rebatuda per Pueyo, que ha admès estar "sorprès" per les paraules del que fins fa poc era el seu soci. L'alcalde ha avisat als comuns que la seva tasca ja no és la de decidir sobre els quefers del govern local i ha apuntat que els salaris que es cobren a la Paeria "no son una barbaritat".

En aquest sentit, Pueyo ha recordat que la regidora Elena Ferre, del Comú, cobra 10.000 euros més que ell si se sumen el sou que percep de la Diputació de Lleida i les assistències als plens de la Paeria. En aquesta tessitura, l'alcalde ha demanat bandejar el populisme per no confondre la ciutadania en aquestes qüestions.

Sobre els suposats pocs recursos que tenien les regidories dels comuns, Pueyo també ha recordat que hi van votar a favor quan eren a govern i que, aleshores, els hi va semblar bé la partida del pressupost que es destinava a Transició Ecològica i Habitatge i a Participació Ciutadana i Lluita contra la Corrupció, les dues carteres que assumien Talamonte i Ferre.