Pleguen en bloc 13 monitors de Rosa dels Vents per «explotació i incompliments»

La firma havia fet fora tres dels joves per una falta que considera greu i la resta ha reaccionat denunciant els fets a l'UGT

Redacció
29 de juliol del 2021
Actualitzat a les 10:22h
Imatge de la casa de colònies de Lleida
Imatge de la casa de colònies de Lleida | Rosa dels Vents
13 dels 15 monitors de la casa de colònies Mas Porta de Lleida han plegat en bloc aquest dimecres tot acusant l'empresa gestora, Rosa dels Vents, d'"explotació". Segons ha pogut saber l'ACN, la situació fa tot el mes que dura, però ha estat avui quan els joves, d'entre 21 i 30 anys, han decidit fer-la visible després que la firma hagi fet fora 3 dels monitors per una falta que considera greu.

En concret, sembla que els ha acomiadat perquè van prendre una cervesa, segons la versió del grup fora d'hores de feina. En contrast, denuncien jornades maratonianes, ràtios de nens per monitor molt altes i incompliment de normatives sanitàries. També alerten que n'hi ha que no tenen formació per responsabilitzar-se d'algunes activitats que es fan.

Les diverses fonts consultades per l'ACN coincideixen, especialment, en el fet que treballen moltes més hores del que estipula el contracte. Segons afirmen, la relació laboral amb Rosa dels Vents els obliga a fer 37,5 hores setmanal, però a l'hora de la veritat superen el centenar, perquè han d'estar 24 hores al dia fent de monitor. Segons els càlculs que han fet, l'hora els surt a 1,8 euros.

També indiquen que l'empresa es comprometia a fer cinc dies de formació no remunerada, però que en el cas de les suplències el període s'acaba escurçant a una hora, que consideren del tot insuficient. Això fa, segons la seva versió, que hi hagi monitors que vigilen activitats d'escalada sense saber exactament com s'ha d'assegurar algú, per exemple.

A banda indiquen que ahir mateix una de les nenes que assistia a les colònies -són uns 150 nens d'entre 8 i 16 anys per als 15 monitors- va caure d'una de les bicicletes que ofereix l'empresa i es va trencar un dit, fet que atribueixen a la manca de manteniment del material.