S'ensorra el sostre de la Sucrera, un dels edificis industrials més importants de Ponent

És Bé Cultural d'Interès Local i l'ajuntament dona fins dilluns al propietari per iniciar les obres

El sostre, ensorrat
El sostre, ensorrat | Ràdio Balaguer
29 de juliol del 2021
Actualitzat a les 9:25h
Una part del sostre de la Casa Gran de la Sucrera de Menàrguens, un dels edificis industrials més importants del municipi, s'ha ensorrat sense causar danys personals, tal com va avançar Ràdio Balaguer.

L’alcaldessa Anna Maria Calvís assegura que l'incident ja ha estat notificat al propietari ja que es tracta d’una propietat privada que cal fer una actuació d’urgència per evitar més danys. El consistori ha donat fins el proper dilluns de temps per començar a fer-hi obres.

L'actuació consistirà en retirar la runa que encara queda per poder reconstruir-ho el més aviat possible i evitar així que, en situacions de pluges, es puguin produir filtracions d’aigua, que encara farien més malbé l’edifici.

L'edifici va ser declarat com Bé Cultural d’Interès Local i, per tant, qui té la potestat és l’Ajuntament, que podria actuar-hi de forma subsidiària si el propietari es negués a fer o assumir les obres que cal fer de reparació.

La Sucrera va ser una fàbrica de processament de remolatxa, construïda l’any 1900. És un edifici modernista i és el patrimoni industrial més important que té la demarcació de Lleida.