Mor Pepe «Dalton», popular membre de l'univers «freak» del Gitano de Balaguer

Va traspassar a la capital de la Noguera als 52 anys i serà recordat per haver protagonitzat cançons i vídeos amb el cantant balaguerí

28 de juliol del 2021
Actualitzat el 29 de juliol a les 19:28h
Pepe Dalton amb el Gitano de Balaguer
Pepe Dalton amb el Gitano de Balaguer | EGB
A Balaguer ningú no sabia qui era José Manuel A. O., però en canvi tothom coneixia Pepe "Dalton". Era la mateixa persona. El balaguerí que es refugiava en la droga i el personatge més popular de l'univers "freak" del Gitano de Balaguer, un dels referents catalans del "Drug and Roll".

"Dalton" va morir fa dues setmanes a la capital de la Noguera víctima d'un càncer als 52 anys després d'una vida dissoluta i entregada als vicis que compartia públicament amb la tropa del Gitano, amb qui va gravar diversos videoclips, discos i cançons durant més d'una dècada.

"Dalton" va aparèixer en diverses peces musicals i també en la portada d'un dels treballs del cantant balaguerí, "Diumenge de grams", un disc que retratava misèries i grandeses de la plèiade que amb els anys s'havien reunit al voltant del cantautor i que mai no hagués passat cap control policial de substàncies estupefaents.

Era l'amic "freak", estimat per molts, que va inspirar cançons i algunes de les imatges més surrealistes de la història musical de la ciutat.