Els pressupostos participatius d'FGC aposten per la millora de la mobilitat a Balaguer

La renovació d'equipaments i serveis a la capital de la Noguera arriba als 80.000 euros

Presentació de noves unitats de FGC
Presentació de noves unitats de FGC | ACN
Marta Casas
26 de juliol del 2021
Actualitzat a les 11:43h
FGC ha fet públics els resultats dels primers pressupostos participatius de la companyia, un procés que ha comptat amb la participació de més de 400 persones, i que han escollit els 13 projectes als quals destinar 300.000 euros del pressupost d'inversió de Ferrocarrils. Dos d'aquests 13 projectes afecten Balaguer: un és climatitzar l'edifici de viatgers de la ciutat i adquirir un rellotge (39.990 euros) i l'altre, millorar un pas per a persones amb mobilitat reduïda a Balaguer (39.950 euros).

En total hi havia cinc propostes d'àmbit intern de la companyia, és a dir, amb incidència directa en el personal, i vuit de millores del servei que ofereix FGC a la ciutadania.

Pel que fa als projectes externs, els més votats han estat la millora de la il·luminació de l'entorn proper del Baixador de Vallvidrera i Les Planes (30.000 euros), senyalitzar les rutes de Núria fins al cim del Puigmal (12.000 euros), habilitar un espai de maternitat a la Vall de Núria (20.000 euros), millorar la visibilitat de les escales de l'estació de Sarrià (25.000 euros), instal·lar monitors del Sistema d'Informació al Client a la part ampliada de l'estació de Provença (15.000 euros), emetre píndoles divulgatives a l'interior dels trens (15.000 euros).

La directora d'Organització i Persones d'FGCJuliana Vilert, ha destacat el valor d'haver "implicat el personal i la ciutadania en la presa de decisions", i ha afirmat que moltes de les propostes que finalment no s'han seleccionat serviran per "detectar aspectes a millorar, a tenir en compte en futurs plans d'actuacions".