Exposició

Barbastre exposarà algunes de les 111 obres de la Franja

Avancen que "totes no es podran posar" però que segur que hi seran el frontal de Tresserra i l'arqueta de Buira

per Redacció, Lleida | 22 de juliol de 2021 a les 17:37 |
L'arqueta de Buira, ara a Barbastre | Museu de Lleida
El Museu Diocesà de Barbastre-Montsó exposarà a mitjans de novembre -sense concretar data- algunes de les 111 obres de les parròquies de la Franja que fins al març de 2021 eren al Museu de Lleida, abans de ser traslladades a l'Aragó per donar compliment a l'execució provisional de la sentència del Jutjat de Barbastre.

Durant una roda de premsa celebrada aquest dijous, el director del Museu de Barbastre, Ángel Noguero, ja ha avançat que totes "no es podran posar" i que escolliran "les millors". També caldrà tenir en compte, ha dit, l'espai disponible i el discurs museogràfic per decidir quines peces seran les escollides. Ara, el frontal de Tresserra, l'arqueta de Buira i la Mare de Déu de Saidí "hi seran", ha assegurat.


Tot i que no han especificat una data concreta, han explicat que l'exposició es farà quan acabi la mostra de pintura d'Isabel Guerra, que s'inaugurarà el 10 de setembre i es clourà el 7 de novembre. A partir d'aquest dia, han afegit, es tancarà el Museu Diocesà de Barbastre-Montsó una setmana per poder treballar a porta tancada en un discurs museogràfic renovat per acollir les peces arribades entre el febrer i el març de Lleida. Per tant, l'exposició amb obres de la Franja està previst que s'inauguri a partir del 15 de novembre. "Obrirem en 4 mesos amb un discurs íntegre i complet", ha explicat Puértolas.

 

Participació