El futur de Ribes a la Paeria; dues negatives i dues alternatives

La líder de Ciutadans pensa en la seva marxa del partit a finals de mandat però diu que vol seguir en política activa

Ribes, al despatx de Ciutadans a la Paeria
Ribes, al despatx de Ciutadans a la Paeria | Ciutadans
22 de juliol del 2021
Actualitzat a les 11:39h
La líder de Ciutadans a la Paeria de Lleida, Ángeles Ribes, manté un pols amb la direcció del partit que apunta que acabarà amb la seva marxa de la formació quan acabi la legislatura. La regidora ja no confirma la seva continuïtat al partit més enllà del 2023, encara que sí admet que vol seguir en política activa per ser alcaldessa de la capital de Ponent. 

Les alternatives de Ribes de seguir en política passen pels partits "constitucionalistes" com PSC i PP. Els líders d'aquestes dues formacions a Lleida expliquen en privat, però, que no contemplen afegir Ribes als seus equips de cara al proper mandat. El cap socialista a Lleida, Fèlix Larrosa, té un projecte i un equip configurat i es nega a incorporar un perfil com el de Ribes. Larrosa té clar, a més, que bona part del vot de Ciutadans podria anar a parar al PSC, de manera que la figura de la líder del partit taronja li és sobrera.

En una línia similar es posiciona Xavi Palau, candidat i líder del PP. El popular tampoc vol incorporar Ribes, l'entorn de la qual ja s'hauria mogut per contactar amb alts càrrecs del PP per temptejar el terreny. Palau esta construint un projecte de centre-dreta que es visibilitzi com l'alternativa a les esquerres lleidatanes i en aquest pla no s'hi contempla Ribes, que sempre s'ha volgut vendre com una edil amb més influència que els populars.

Aquestes dues negatives només li deixen a Ribes dues alternatives; explorar la via de Vox, que pretén fer llista a la capital del Segrià, o presentar-se en solitari amb una candidatura nova i, eventualment, amb persones de l'ala crítica de Ciutadans. Ribes posa en valor el seu bagatge com a regidora i garant de l'estabilitat dels darrers governs socialistes, un rol que la podria impulsar a una aventura en solitari.